luni, 14 noiembrie 2011

Fostul international Springboks Solly Tyibilika, ucis intr-un bar

Fostul international sud-african de rugby Solomonzi "Solly" Tyibilika, in varsta de 32 de ani, a fost impuscat mortal duminica, intr-un bar de la periferia orasului Cape Town.

"Solly a fost un deschizător de drumuri pentru jucatorii de culoare din nationala Africii de Sud. Este foarte dureros sa il pierdem atat de brusc şi intr-un mod atat de brutal. Este socant cum viata este desconsiderata in societatea noastra. Era un jucator foarte talentat şi un tanar extrem de placut, care a crescut mult şi rapid, ajungand international devreme in cariera", a declarat presedintele federatiei sud-africane (SARU), Oregan Hoskins.


Tyibilika s-a născut la Port Elizabeth, în data de 23 iunie 1979. La nivel de club a jucat pentru pentru echipele Griquas, Lions, Sharks şi Border. A adunat 158 de aparitii pentru aceste echipe, din care 16 in Super Rugby. Sezonul 2011 a evoluat pentru clubul Hamiltons din Cape Town. A adunat 8 selectii pentru Springboks in perioada 2004-2006, facandu-si debutul contra Scotiei la Edinburgh. A fost primul jucator de culoare care a inscris un eseu pentru Springboks si asta chiar la meciul de debut. Ultima aparitie in tricoul nationalei s-a produs in 2006, contra All Blacks.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu